SEIZOEN 2014 - 2015
Weertelefoon trainingen: 06-49340130

Funkey

EHBO

Contact

H.V. De Terriërs
072- 5334835

Adres
Het Zevenhuizen 52
1852 JC Heiloo

Postadres
Postbus 265
1850 AG Heiloo 

INFORMATIE FUNKEY TRAINING

Hockey Vereniging DE TERRIERS

Funkey

Funkey is een lesprogramma voor kinderen van 4 tot ca. 6 jaar waarbij FUNin goed leren bewegen centraal staat, ofwel de KEY is. Funkey wordt gegeven bij Hockeyvereniging de Terriërs (het Zevenhuizen nr. 52, naast de Sporthal in Heiloo) op de zondagochtend van 10 tot 11 uur.

Het programma is gericht op het aanleren van motorische- en sociale vaardigheden. De KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond) heeft een programma vol sport, spel en "knotsgekke oefeningen" opgesteld, waar wij tijdens de Funkey-trainingen gebruik van maken.

Materiaal

Bij Funkeylessen gebruiken wij verschillende materialen zoals o.a. lintjes, hesjes, hoepels, pionnen, zachte ballen en een (knots)hockeyset. Een eigen hockeystick mag, maar hoeft niet.

Lekkere sportieve kleding en makkelijke (sport)schoenen wordt aangeraden.

Lesopbouw

Iedere les heeft een duur van ongeveer één uur inclusief een warming-up en afsluiting.

De kinderen worden in groepjes verdeeld, zo mogelijk naar leeftijd en Funkey- of andere sportervaring.

Vervolgens rouleren de groepjes ieder kwartier naar een andere oefening, dit o.a. om de aandacht vast te houden. Iedere les eindigen we met een glaasje limonade.

Trainers

De Funkey-trainingen worden bij Hockeyvereniging De Terriërs gegeven door diverse jonge, maar ervaren trainers en één oudere trainer en zijn gericht op loopscholing, balvaardigheden en een vorm van hockey. De trainers kunnen stagiaires zijn van het voortgezet onderwijs (maatschap­pelijke stage), het ROC Sport en Bewegen, Sportacademie Amsterdam, de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, het CIOS, de PABO en/of jeugd-hockeytrainers van de club.

Ouders

Voor de ouders staat een kop koffie of een kopje thee klaar.

In het clubhuis is altijd iemand aanwezig om vragen te beantwoorden.

Wanneer en wat kost het???

De reguliere Funkey-ronde start met een inlooptraining op 28 september van 10 tot 11 uur. In principe gaan wij gedurende de volgende 10 weken gewoon door, ook tijdens vakanties en speciale weekenden. 

De kosten voor een Funkey-ronde bedragen € 50,00 per kind te voldoen middels automatische incasso.

Voor meer informatie kunt u ook altijd mailen naar: funkey@hvdeterriers.nl - u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.