SEIZOEN 2014 - 2015

INFORMATIE FUNKEY TRAINING

Hockey Vereniging DE TERRIERS

Funkey is een lesprogramma voor kinderen van 4 tot ca. 6 jaar waarbij FUNin goed leren bewegen centraal staat, ofwel de KEY is. Funkey wordt gegeven bij Hockeyvereniging de Terriërs (het Zevenhuizen nr. 52, naast de Sporthal in Heiloo) op de zondagochtend van 10 tot 11 uur.

Het programma is gericht op het aanleren van motorische- en sociale vaardigheden. De KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond) heeft een programma vol sport, spel en "knotsgekke oefeningen" opgesteld, waar wij tijdens de Funkey-trainingen gebruik van maken.

Materiaal

Bij Funkeylessen gebruiken wij verschillende materialen zoals o.a. lintjes, hesjes, hoepels, pionnen, zachte ballen en een (knots)hockeyset. Een eigen hockeystick mag, maar hoeft niet.

Lekkere sportieve kleding en makkelijke (sport)schoenen wordt aangeraden.

Lesopbouw

Iedere les heeft een duur van ongeveer één uur inclusief een warming-up en afsluiting.

De kinderen worden in groepjes verdeeld, zo mogelijk naar leeftijd en Funkey- of andere sportervaring.

Vervolgens rouleren de groepjes ieder kwartier naar een andere oefening, dit o.a. om de aandacht vast te houden. Iedere les eindigen we met een glaasje limonade.

Trainers

De Funkey-trainingen worden bij Hockeyvereniging De Terriërs gegeven door diverse jonge, maar ervaren trainers en één oudere trainer en zijn gericht op loopscholing, balvaardigheden en een vorm van hockey. De trainers kunnen stagiaires zijn van het voortgezet onderwijs (maatschap­pelijke stage), het ROC Sport en Bewegen, Sportacademie Amsterdam, de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, het CIOS, de PABO en/of jeugd-hockeytrainers van de club.

Voor de ouders staat een kop koffie of een kopje thee klaar.

In het clubhuis is altijd iemand aanwezig om vragen te beantwoorden.

Wanneer en wat kost het???

Wij starten op 16 maart 2014 weer met een inlooptraining, als kennismaking en om te proberen.

De reguliere Funkey-ronde start op 23 maart en duurt 10 weken. In principe gaan wij gedurende de volgende 10 weken gewoon door, ook tijdens vakanties en speciale weekenden.

De kosten voor een Funkey-ronde bedragen € 45,00 per kind (prijspeil september 2012), te voldoen na ontvangst van een factuur.

Voor meer informatie kunt u ook altijd mailen naar: funkey@hvdeterriers.nl - u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.