SEIZOEN 2016 - 2017

INFORMATIE FUNKEY TRAINING

Hockey Vereniging DE TERRIERS

Funkey is een lesprogramma voor kinderen van 4 tot ca. 6 jaar waarbij FUN in goed leren bewegen centraal staat, ofwel de KEY is.
Funkey wordt gegeven bij Hockeyvereniging de Terriërs aan het Zevenhuizen nr. 52, naast de Sporthal in Heiloo op de zondagochtend van 10 tot 11 uur (met Pasen en Pinksteren is er funkey op de maandag)

Het programma is gericht op het aanleren van motorische- en sociale vaardigheden. De KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond) heeft een programma vol sport, spel en "knotsgekke oefeningen" opgesteld, waar wij tijdens de Funkey-trainingen gebruik van maken.

Materiaal
Bij Funkeylessen gebruiken wij verschillende materialen zoals o.a. lintjes, hesjes, hoepels, pionnen, zachte ballen en een (knots) hockeyset. Een eigen hockeystick mag, maar hoeft niet. Sportieve kleding en sportschoenen wordt aangeraden.

Lesopbouw
Iedere les duurt ongeveer één uur incl. een warming-up en afsluiting. De kinderen worden in groepjes verdeeld. Vervolgens rouleren de groepjes na een bepaalde tijd naar een andere oefening, dit o.a. om de aandacht vast te houden. Iedere les eindigen we met een glaasje limonade en een versnapering in het clubhuis.

Trainers
De Funkey-trainingen worden bij Hockeyvereniging De Terriërs gegeven door diverse jonge, maar ervaren trainers en één oudere trainer en zijn gericht op loopscholing, balvaardigheden en een vorm van hockey.

Ouders
Voor de ouders is  het clubhuis geopend voor een kop koffie of een kopje thee. De contactpersoon van Funkey is elke zondag aanwezig om vragen te beantwoorden.

Wanneer en wat kost het???
De kids (en ouders natuurlijk) zijn welkom op 12 maart 2017 van 10:00-11:00 uur.
Wij starten met een inlooptraining, om funkey te proberen en als kennismaking met hockey  op de velden van HV de Terriërs.

De reguliere Funkey-ronde duurt 10 weken incl. de inlooptraining. In principe gaan de funkey trainingen ook tijdens vakanties en speciale weekenden gewoon door. De kosten voor een Funkey-ronde bedragen  € 50,00 per kind, te voldoen via een eenmalige incasso.

De data van de voorjaarsronde 2017 zijn:
12, 19, 26 maart, 2, 9, 23 april, 7, 14, 21 en 28 mei

Voor meer informatie kunt u ook altijd mailen naar:
[email protected] - u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.