SEIZOEN 2014 - 2015

INFORMATIE FUNKEY TRAINING

Hockey Vereniging DE TERRIERS

Funkey is een lesprogramma voor kinderen van 4 tot ca. 6 jaar waarbij FUN in goed leren bewegen centraal staat, ofwel de KEY is.
Funkey wordt gegeven bij Hockeyvereniging de Terriërs aan het Zevenhuizen nr. 52, naast de Sporthal in Heiloo op de zondagochtend van 10 tot 11 uur.

Uitzondering Pasen en Pinksteren.

Het programma is gericht op het aanleren van motorische- en sociale vaardigheden. De KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond) heeft een programma vol sport, spel en "knotsgekke oefeningen" opgesteld, waar wij tijdens de Funkey-trainingen gebruik van maken.

Materiaal
Bij Funkeylessen gebruiken wij verschillende materialen zoals o.a. lintjes, hesjes, hoepels, pionnen, zachte ballen en een (knots) hockeyset. Een eigen hockeystick mag, maar hoeft niet. Sportieve kleding en sportschoenen wordt aangeraden.

Lesopbouw
Iedere les duurt ongeveer één uur incl. een warming-up en afsluiting. De kinderen worden in groepjes verdeeld, Vervolgens rouleren de groepjes ieder kwartier naar een andere oefening, dit o.a. om de aandacht vast te houden. Iedere les eindigen we met een glaasje limonade in de kantine.

Trainers
De Funkey-trainingen worden bij Hockeyvereniging De Terriërs gegeven door diverse jonge, maar ervaren trainers en één oudere trainer en zijn gericht op loopscholing, balvaardigheden en een vorm van hockey. De trainers kunnen stagiaires zijn van het voortgezet onderwijs (maatschappelijke stage), het ROC Sport en Bewegen, Sportacademie Amsterdam, de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, het CIOS, de PABO en/of jeugd-hockeytrainers van de club.

Ouders
Voor de ouders staat een kop koffie of een kopje thee klaar. In het clubhuis is altijd iemand aanwezig om vragen te beantwoorden.

Wanneer en wat kost het???
De reguliere Funkey-ronde duurt 10 weken incl. de inlooptraining. In principe gaan de funkey trainingen, ook tijdens vakanties en speciale weekenden, gewoon door. De kosten voor een Funkey-ronde bedragen € 50,00 per kind, te voldoen via een eenmalige incasso.

Voor meer informatie kunt u ook altijd mailen naar:
funkey@hvdeterriers.nl - u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.