SEIZOEN 2015 - 2016

30-8-2016
Nieuwsbrief Kennel 2.0

Beste Terriërs

De schoolvakanties zijn weer voorbij, en dat zie je meteen op de hockeyvelden. Er wordt

alweer druk getraind om weer fit te zijn voor de competitie.

In de zomer is er hard gewerkt om het complex in top conditie te krijgen. Het hele

clubhuis is met de verfkwast weer bijgewerkt, er zijn vloertegels gelegd in het oude "bierhok”, de velden hebben een grondige onderhoudsbeurt gehad en de rest van het terrein is ,door onze eigen onderhoudsploeg van de vrijdag, weer gefatsoeneerd.

Het bestuur heeft de eerste bestuursvergadering voor het nieuwe seizoen alweer achter de rug, en vele ambities voor het komende jaar zijn vastgelegd.

Het balkon zal in de winterstop worden vergroot. Dat is later dan gepland, maar dit heeft met vergunningen te maken. Ook de keuken zal in de winterstop een complete metamorfose ondergaan. De vernieuwde bar heeft al bewezen een succes te zijn, zowel wat werkwijze als rendement. Toch bij deze nog een oproep voor gastheren/vrouwen voor de zaterdag. Meld u aan bij Myrthe van Ingen of bij het bestuur, wij zijn u zeer dankbaar.

Ook voor enkele commissies zijn we nog op zoek naar geïnteresseerden. Een heel belangrijke is de evenementen commissie, welke de activiteiten binnen de vereniging gaat coördineren en aansturen. Wie oh wie wil ons hierbij helpen. Met zoveel leden en betrokken ouders moet het toch mogelijk zijn hier een paar enthousiastelingen voor te vinden. Meldt u aan bij Gabrielle Slinger, de secretaris.

Zoals wij in de algemene vergadering hebben besloten zullen trainers, coaches en bestuursleden verzocht worden een VOG verklaring af te geven. Tot op dit moment heeft 70% van degene die dit moeten doen ook daadwerkelijk een verklaring aangevraagd en gekregen. Helaas moet dus nog 30% het doen. Ik verzoek u hierbij nadrukkelijk dit zo snel mogelijk te doen, het is uiteindelijk een besluit dat we met z'n allen hebben genomen, en het gaat over veiligheid, dus niet onbelangrijk. Nieuwe coaches en trainers krijgen binnenkort een oproep om hier aan te voldoen.Bent vergeten hoe het moet, vraag het dan aan Brenda Rumpt, coördinator VOG, of het bestuur. Aanvragen is kosteloos.

Namens het bestuur wens ik u allen veel hockeyplezier.

Wytze van der Meer

26-8-2016
KNHB: September: de maand van de trainers en coaches

De laatste nieuwsbrief van de KNHB als bijlage.

Bijlage: KNHB nieuwsbrief.docx

23-8-2016
KNHB Reglementen en Speelgerechtigdheidsregels seizoen 2016-2017

De start van het nieuwe hockeyseizoen (2016-2017) komt steeds dichterbij, de meeste competities starten het eerste of tweede weekend van september.
Op veel clubs zijn de trainingen alweer begonnen en is er gestart met de laatste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

De afgelopen weken zijn er vanuit de KNHB verschillende belangrijke competitie-documenten gepubliceerd op de website van de KNHB; waaronder de KNHB Reglementen uitgave 2016 (incl. het Bonds- en Tuchtreglement) en de gewijzigde Speelgerechtigdheid-/Invalregels voor het seizoen 2016-2017. Informatie die van groot belang is voor een ordelijk verloop van onze competities.

De documenten zijn via onderstaande links te downloaden op de KNHB-site.

KNHB Reglementen 2016 (incl. het Bonds- en Tuchtreglement) & KNHB Reglementen 2016, overzicht belangrijkste wijzigingen t.o.v. uitgave 2015, klik hier.
Regels speelgerechtigdheid veldhockey seizoen 2016-2017, klik hier.
Regels speelgerechtigdheid zaalhockey seizoen 2016-2017, klik hier.

Wij verzoeken iedereen (bestuurders, hockeyers, teambegeleiders) kennis te nemen van de inhoud van deze documenten en bestuurders/TC’s deze informatie nadrukkelijk te delen met trainers/coaches/aanvoerders/overige betrokkenen binnen de vereniging.

Wij wensen iedereen een sportief en succesvol seizoen toe!

Afdeling Competitie
Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB)
Nieuwegein, 17 augustus 2016