HeaderFoto kampioenen 2017.jpg
 
Bestuur

Van de voorzitter: wat doe jij of ga je doen voor de club?

Nieuws afbeelding 17-5

Deze vraag wordt standaard gesteld bij grotere hockeyclubs bij aanmelding. Training geven, coachen, een commissiefunctie, vrijwilliger, sponsor, etc. Als nieuw lid of ouder van een nieuw jeugdlid mag of eigenlijk moet je dan kiezen wat jouw bijdrage aan de club wordt. De optie "niks doen” staat er niet tussen. Kortom, niet alleen hockeyen, maar ook wat doen als vrijwilliger voor de club.

Vrijwilliger? Nee, geen tijd

Kan je dit zo maar vragen aan je leden? Wij als Terriers doen dit niet omdat wij er vanuit gaan dat er altijd wel genoeg leden zijn die een bijdrage aan de club willen leveren. Maar is deze gedachte zo langzamerhand niet wat ouderwets aan het worden? Het vijvertje met actieve vrijwilligers wordt steeds kleiner en het zijn eigenlijk altijd dezelfde mensen die wat doen voor de club. Nieuwe vrijwilligers zijn lastig te vinden. "Geen tijd” is een veel gehoord excuus. En dat is wel jammer, want we hebben allemaal beperkte tijd vanwege werk, familie, sociaal leven, etc.

We betalen toch contributie, dus regel het maar

Extra jammer is vooral dat we meer en meer commentaar krijgen van met name van ouders van jeugdleden m.b.t. bepaalde verwachtingen van de club vooral op het gebied van trainers en coaches. Bij de vraag of de ouders dan zelf willen coachen of trainen is het antwoord vaak dat ze niks van hockey af weten of dus geen tijd hebben. Kortom, de bal bij de club leggen onder het motto "we betalen toch contributie”, zonder zich te realiseren dat trainers en coaches ook vrijwilligers zijn.

Vrijwilligerswerk verplicht stellen?

De club probeert het altijd op te lossen maar dat wordt dus lastiger en lastiger omdat er steeds minder leden of ouders van jeugdleden bereid zijn iets te doen voor de club. Moeten we dan maar naar een vorm zoals de grotere clubs en "vrijwilligerswerk” verplicht gaan stellen? Nee, dat is een stap te ver en ik ga er vanuit dat we het kunnen oplossen zoals het altijd bij Terriers gegaan is. We zijn niet voor niets een club met een grote loyaliteit en verbinding. Wij zijn toch samen GEEL en samen betekent ook echt allemaal samen.

En is uw voorzitter ook vrijwilliger? Jazeker en al meer dan 10 jaar als trainer, coach, commissielid en nu bestuur. Het kost tijd, maar het is ook erg leuk. Ik kan het iedereen aanraden. 

Iedereen is welkom, dus meld je aan

Dus meld je aan. We hebben altijd vrijwilligers nodig. Voor jeugdcommissies, bar, accommodatie, communicatie, sponsoring, activiteiten, medisch, materialen, scheidsrechters maar ook trainers en coaches. Er is altijd wel iets te doen en iedereen is welkom! Laat ons weten of je iets voor de club wilt doen via [email protected]

 

 

 

Onze Sponsoren