Puppy hockey (vanaf 5 jaar)

Voor de jongste doelgroep, kinderen vanaf 5 jaar, heeft de Terriërs een speciaal programma: puppy hockey!

De training
Tijdens de puppytraining worden in spelvorm de eerste hockeyvaardigheden aangeleerd.
De training wordt gegeven op woensdagmiddag van 16.00 tot 16.50 uur.
De kinderen trainen met vaste trainers in groepjes van ongeveer 8 kinderen. Hierbij wordt in carrousel-vorm gewerkt: de groepjes schuiven met hun trainer op het veld een opdracht door.
Na afloop van de training drinken de kinderen gezamenlijk limonade.

Trainers
Puppy training wordt gegeven door eigen enthousiaste trainers, die ook bij andere leeftijdsgroepen actief zijn. Er wordt gestreefd om de puppy’s zoveel mogelijk door dezelfde trainers te trainen. De trainers staan onder supervisie van de lijncoördinator, welke altijd aanwezig is tijdens de trainingen.

Trainingsperiode
Puppy’s volgen het reguliere trainingsschema. In de schoolvakanties worden geen trainingen gegeven. Het trainingsseizoen loopt gedurende het gehele schooljaar, met uitzondering van de winterstop (rond december/januari).

Afgelasting training
Bij extreme weersomstandigheden zal de training worden afgelast. Raadpleeg hiervoor de website of bel de weertelefoon: 06-49349130. Er wordt alleen een bericht ingesproken als de training NIET door gaat.

Programma
Puppy’s vallen onder het miniplan van de vereniging (jongste jeugd t/m 10 jaar). De vereniging maakt op alle niveaus gebruik van de systematische leergang THEO-door, waarin ook een programma voor deze doelgroep is opgenomen. Inhoudelijk richt dit programma zich op het ontwikkelen van hockeyvaardigheden door middel van spel. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van het materiaal van Funkey.

Doorstroming
Kinderen die bij aanvang van het nieuwe seizoen (peildatum 1 oktober) 6 jaar zijn, stromen door naar F1 (eerste jaar van jongste jeugd hockey), zie onderstaand overzicht.

Wat heb ik nodig voor Puppy training?
- Sportieve kleding en sportschoenen of kunstgrasschoenen (voetbalschoenen verboden op het kunstgras)
- Een eigen hockeystick mag, maar hoeft niet. In de kennismakingsperiode kan gebruik gemaakt worden van een stick van de club. Deze zijn voorafgaande aan de training te leen.
- Bitje: tijdens de kennismakingsperiode is een bitje aan te bevelen, na de kennismakingsperiode is een bitje verplicht. Bitjes zijn al vanaf €5 verkrijgbaar bij de diverse sportzaken. Bitjes kunnen op deze leeftijd te lang zijn, maar zijn met een schaar gemakkelijk in te korten.
- Scheenbeschermers: deze bevelen wij aan, maar koop deze niet op de groei.
- Voor tips rondom de aanschaf van materialen, klik hier: https://www.knhb.nl/app/uploads/2018/03/Aanschaf-materialen-schoenen-scheenbeschermers-bitje-en-stick.pdf

Kennismakingsperiode
Kinderen van 5 jaar zijn van harte welkom om vrijblijvend 3x een proeftraining te volgen. Na deze periode vragen wij u om uw kind in te schrijven als hij/zij wil blijven trainen.

Lidmaatschap
Een Puppy is lid van de vereniging. Inschrijving vindt plaats na de kennismakingsperiode van 3 weken via het inschrijfformulier
De kosten voor een trainingsjaar zijn € 100,-. Gereduceerd tarief bij het later instromen tijdens het seizoen. Puppy’s betalen nog geen entreegeld.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u mailen naar [email protected] , we beantwoorden uw vragen graag!

Puppy’s

F1 (eerste jaar jongste jeugd)

doelgroep

5 jaar
peildatum 1 okt.

6 jaar
peildatum 1 okt.

tijd

Woensdagmiddag

Woensdagmiddag

programma

Hockeygericht trainen:

in spelvorm

Hockeygericht trainen:

o.a. in spelvormen

doorstroming

Naar F1 bij 6 jaar

maar mag ook blijven tot het nieuwe seizoen.

100,- op jaarbasis
(na 1 jan. € 100,-)

100,- op jaarbasis
(na 1 jan. € 50,-)

Entreegeld

geen

Valt onder

Miniplan de Terriërs

Er zijn nog geen agenda punten.
Volledige agenda